top of page

Să ne Apropiem

Actualizată în: 6 mai 2021O persoană fără adăpost înseamnă cineva care pentru prima dată, își petrece noaptea într-un loc privat sau public, aceasta incluzând persoane care dorm în mașini, parcuri, stații de autobuz sau tren, spatii publice, clădiri abandonate, case inadecvate sau poziții similare și include inclusiv mutarea.


Fenomenul oamenilor fără adăpost include persoane care duc lipsă de o reședință regulată și adecvată pe timp de noapte sau se confruntă cu violență în propriile case și se extinde și asupra celor care sunt în pericol de a deveni persoane fără adăpost.” Își doresc să rămână așa pentru că nu au încredere în propria persoană și duc lipsă de sprijin social și emoțional. Mereu le este frică pentru că sunt respinși de societate. Datorită pandemiei, lipsa de îmbrăcăminte și a igienei personale este o problemă care trebuie rezolvată.


Scopul proiectului este creșterea calității vieții și încadrarea în societate ca membrii activi care se pot bucura în mod egal de drepturile și responsabilitățile lor ca cetățeni.

Proiectul „Înființarea serviciului Duș social” este derulat de Asociația Slujitorii Carității - Opera Don Guanella și este sprijinit prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.


#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants

46 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Alaltăieri ne-am deschis casele guanelliene din România pentru a primi copiii refugiați din Ucraina. Copiii călătoresc cu mamele, mătușile sau bunicile, ajung la Iași sau la București și apoi prin cen

bottom of page