top of page

Platformă pentru ca ieșenii să se conecteze în fiecare zi printr-un serviciu regulat de spălătorie ș

Deseori cei mai vulnerabili din populația noastră se confruntă cu cele mai mari provocă

ri. Persoanele fără adăpost și alte persoane care au nevoie se confruntă cu bariere semnificative în calea îngrijirii de sine și a igienei personale. În dus Social, avem o adecvată și accesibilă, facilități de spălare a mâinilor, duș și spălătorie. Noi căutăm să ofere celor care au nevoie în comunitatea noastră aceste servicii de bază.

Avem o formulă simplă; oferim o platformă pentru ca ieșenii să se conecteze în fiecare zi printr-un serviciu regulat de spălătorie și duș. Accentul este pus pe crearea unui mediu sigur, pozitiv și de susținere pentru persoanele care sunt prea des ignorate sau care se simt deconectate de comunitate. Absența dușurilor și a hainelor curate, precum și a metodelor de îngrijire este o problemă semnificativă pentru persoanele fără adăpost. Este un motiv esențial pentru care mulți nu caută un loc de muncă, asistență pentru locuințe, îngrijiri medicale și alte servicii pentru care sunt eligibili. Când sunt murdari și nu miroase grozav, persoanele fără adăpost sunt de obicei evitate de societate. Având șansa de a fi curat, purtați haine curate și obțineți o tunsoare și un bărbierit simplu, le oferă un prim pas către autosuficiență. Voluntarii noștri nu sunt asistenți sociali sau experți în lipsa de adăpost - sunt ascultători empatici.

Proiectul este derulat de Asociația Slujitorii Carității Opera Don Guanella pentru „Înființarea serviciului Duș social” si finanțat prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

1 afișare0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Alaltăieri ne-am deschis casele guanelliene din România pentru a primi copiii refugiați din Ucraina. Copiii călătoresc cu mamele, mătușile sau bunicile, ajung la Iași sau la București și apoi prin cen

bottom of page