top of page

Persoanele fără adăpost și sănătatea mintală

Lipsa unui adăpost amplifică sănătatea mintală precară. Experimenta lipsei unui adă

post poate exacerba bolile mintale anterioare și poate încuraja anxietatea, frica, depresia, insomnia și consumul de substanțe. Nevoile persoanelor care se confruntă cu lipsa unui adăpost cu boli mintale sunt similare cu cele fără boli mintale: siguranță fizică, educație, transport, locuințe la prețuri accesibile și tratament medical / dentar la prețuri accesibile.

Atunci când acordați îngrijire persoanelor fără adăpost, este esențial să creați o atmosferă non-amenințătoare și de susținere, să abordați nevoile de bază (de exemplu, dus, haine curate, hrană și adăpost) și să oferiți îngrijire accesibilă. În rândul persoanelor fără adăpost crește riscul unei sănătăți mintale precare, a unei stări de sănătate grave și a unui handicap, a unui nivel scăzut de studii, a șomajului de lungă durată și a sărăciei. Nu există o măsură simplă pentru a rezolva toate aceste probleme, dar prevenirea sănătății mintale precare este locul cheie pentru a începe. Oamenii nu pot și nu ar trebui să se aștepte să facă călătoria fără adăpost fără un tratament și sprijin adecvat.

Să dăm prioritate sănătății mintale, inclusiv în domeniul locuințelor, dar și în domeniul asistenței sociale, educației și așa mai departe. În acest sens, vom lua măsurile necesare pentru a construi o societate mai echitabilă și mai incluzivă, asigurându-ne că oamenii au sprijinul de care au nevoie pentru a-și realiza potențialul, pentru a contribui la comunitățile lor și pentru a duce o viață demnă.

Proiectul este derulat de Asociația Slujitorii Carității opera don Guanella pentru „Înființarea serviciului Duș social” si finanțat prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Alaltăieri ne-am deschis casele guanelliene din România pentru a primi copiii refugiați din Ucraina. Copiii călătoresc cu mamele, mătușile sau bunicile, ajung la Iași sau la București și apoi prin cen

bottom of page