top of page

Înființarea serviciului Duș social


Împreună credem deoarece caritatea începe de acasă și primul pas este de a restabili demnitatea de bază a persoanelor fără adăpost din Iași, oferind servicii de igienă simple, cum ar fi accesul la facilități de duș curate și sigure; oferindu-le confort imediat, siguranță și o nouă viață, și sperăm că îi ajutăm să-și refacă viața pentru totdeauna. Știm cu toții că dușul este important pentru igienă ... dar este mult mai mult decât atât!

Sentimentul de curăție și prospețime pe care Dușul le oferă, au un impact dramatic asupra modului în care noi simțim, afectează în mod semnificativ, calitatea interacțiunilor noastre sociale și modul în care alții văd și gândesc despre noi.

Așadar, s-ar putea să o luăm de la sine înțeles, dar încrederea în sine și demnitatea sunt legate într-un fel, minor, de abilitate și oportunitate de a ne curăța și a ne reîmprospăta regulat.

Continuăm să mergem pe drumul nostru mic și bun, sprijinind și motivând oamenii fără adăpost. În cadrul programului "Înființarea serviciului ”Duș social”, persoanele aflate în situații dificile și care se confruntă cu probleme fizice, dar mai ales sociale vor primi ajutor din partea noastră. Noi le oferim un loc unde pot face duș cum spune și titlul acestui proiect, unde se pot friza, își pot curăța hainele spălându-le, un loc de consiliere și unde li se pot administra medicamente și bandaje în caz de boală sau răni minore cum ar fi o zgârietură, o căzătură sau o tăietură, etc.

Proiectul este derulat de Asociația Slujitorii Carității opera don Guanella pentru „Înființarea serviciului Duș social” si finanțat prin programul Active Citizens Fund Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

8 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Alaltăieri ne-am deschis casele guanelliene din România pentru a primi copiii refugiați din Ucraina. Copiii călătoresc cu mamele, mătușile sau bunicile, ajung la Iași sau la București și apoi prin cen

bottom of page