top of page

Cine suntem?

IMG_20180103_142127.jpg

   ASOCIAȚIA CONGREGAȚIA SLUJITORII CĂRITĂȚII- OPERA DON GUANELLA este o asociatie non-guvernamentală, non-profit, apolitică, care își desfășoară activitatea în baza Ordonanței Guvernului nr.26/2000 și a dispozițiilor Noului Cod civil.

         OPERA DON GUANELLA își propune realizarea unor acțiuni  de binefacere și de utilitate publică, în principal, prin desfășurarea de activități și proiecte sociale din surse financiare interne, comunitare și internaționale, în folosul unor categorii de persoane defavorizate (persoane fără case, “oameni ai străzii”, copii orfani sau din familii defavorizate, tineri care au împlinit vărsta de 18 ani și părăsesc instituțiile de ocrotire, tinere mame, bătrâni, șomeri, persoane aflate în convalescență), precum și crearea, acordarea și implementarea de programe și servicii sociale, medicale, culturale și educative, în folosul categoriilor de persoane defavorizate, precum și sprijinirea și stimularea elevilor dotați, organizarea de evenimente caritabile în acest scop, strângerea de fonduri, colaborarea cu instituții din administrația publică locală și centrală, instituții medicale, sociale, culturale, religioase, de învățământ din țară și din străinătate, promovarea dialogului intercultural, inter-etnic și între valorile culturii europene și autohtone.

         OPERA DON GUANELLA are grijă de oamenii fără adăpost. Oamenii fără adăpost sunt cei mai vulnerabili dintre noi. Cei pe lângă care, adesea, trecem fără să îi vedem. Oamenii inimoși de la Opera Don Guanella merg nopțile pe stradă ca sa îi caute și să îi salute pe prietenii lor care îndură frigul, oferindu-le un ceai cald, o pătură, ceva de mâncare, sau o îngrijire igienico-sanitara atunci când au nevoie. Când e cazul îi duc la doctor, le fac buletine provizorii și se asigură că, atât cât se poate, primesc îngrijirea necesară. Mai mult decât atât, le oferă înțelegere, căldură și empatie. Nu le putem vindeca rănile sufletului dar  le putem trata pe cele ale corpului. Nu le putem dărui o viață fericită, cu tot ce ar avea nevoie dar îi putem face să se simtă mai puțin singuri.

            Asociația Opera don Guanella dorește să oferă produse alimentare şi de igienă persoanelor aflate în izolare, familiilor vulnerabile, monoparentale, celor cu mai mulți copii, afectate de sărăcie, care și-au pierdut sursa de venit din cauza săraciei, familiilor izolate, persoanelor în vârstă, copiilor în situații de risc, femeilor victime ale violenței domestice, persoanelor fără adăpost. 

bottom of page