top of page

Oameni Străzii

71ed8271-a5a2-4371-b75d-0cf728a23f0a.jpg

Ne propunem să contribuim la dezvoltarea integrală a  ființei umane. Când nevoile de bază ale unui om, precum hrana, îmbrăcămintea și adăpostul sunt asigurate, începe dezvoltarea lui integrală. Astfel, noi începem misiunea cu nevoile de bază ale persoanei umane. Începem cu oferirea hranei pentru cei care nu o au. În fiecare zi, servim prânzul pentru aproximativ treizeci de persoane ale străzii. Mergem în piața în care ei trăiesc si le oferim un prânz cald pentru a le potoli foamea. Și dacă cineva bate la ușa noastră spunând că îi este foame, îl invitam cu noi la masa. În fiecare seară, în special în timpul iernii, mergem pe străzi și le oferim un ceai fierbinte cu un sandwich sau un fruct, pentru a putea lupta împotriva foamei și înghețului. 

Copii Innocenți

2.jpg

Misiunea noastra  la București a început in  acest an, 2021. Casa de misiune a fost inițiata și  condusă de Surorile Maicii Tereza de Calcuta pana in acest an , când va fi predată Servitorilor Carității din Congregația Don Guanella , care vor continua activitatea misionara. În prezent, casa are în grijă 14 persoane cu dizabilități fizice și psihice grave,  care au in permanență nevoie de asistență. Toți beneficiarii acestei case au fost  abandonati, neavând pe nimeni in afara de cei care se îngrijesc in aceasta casa de soarta lor. Misiunea tocmai acest lucru își dorește , sa le creeze un mediu familial in care sa se simtă iubiți asa cum sunt, sa se simtă  “ stăpânii casei” . Mediul este caracterizat de o atmosferă de încredere și bunăvoință, conform spiritului Fondatorului, un mediu in care fiecare persoana in nevoie găsește atenția, afecțiunea și respectul pentru demnitatea umană.

Tinerii Nevoiași

t 1.JPG

Suntem alături și de tineri, încercând sa facem sa strălucească lumina lor, ajutându-i sa-și depășească fricile și neputințele, sa le redam încrederea in ei. In acest sens organizam conferințe pe diverse teme, cum ar fi dezvoltarea personală, discernământul și alegerile in viața, lupta cu dependentele de droguri sau alcool, conduita morala, reguli civice  de baza etc. Suntem de asemenea alături de tinerii care au nevoie de asistență psihologică sau spirituală , de cei cu nevoi materiale acute, de cei care se simt descurajati și pierduți, de cei care sunt în impas. Știm ca orice pas mic , dacă e făcut cu siguranță și fără frica, ne sporește încrederea, ne reda sensul vieții și ne reveleaza drumul pe care sa îl urmam și ținta spre care să ne îndreptam. Așadar, dragi tineri, voi sunteți speranța lumii, îndrăzniți sa străluciți , aveți curaj și fiți deschiși pentru a fi luminați și pentru a lumina la rândul vostru pe cei din jur! Curaj, indrazniti!

Familile Novoiașe

fam (17).jpg

În momentul în care am reușit sa le satisfacem aceste nevoi de baza, încercăm să le facem viața mai frumoasa și mai veselă, punându-le la dispoziție tot ce e necesar in acest sens. Îi sfătuim constant spre o viață mai demnă, coștientizandu-i de valoarea vieții lor. In acest sens, organizam periodic activități sociale și recreative,  precum ieșiri in aer liber, teatru și alte evenimente culturale . Astfel, încercăm să îi integram in societate, să îi facem să simtă că fac parte din această societate demnă și astfel ei să găseasca valoarea unei vieți pline de bucurie. În sfârșit, încercăm să le găsim un loc de muncă în funcție de capacitățile fiecăruia ( in panificație , tâmplărie și alte domenii de activitate).

bottom of page